Pulcējam vienkopus aktīvus, sportiskus cilvēkus ar redzes traucējumiem Latvijā

Deniss Pajulahti kāpj uz goda pjedestāla!

Rīdzinieks, “Latvijas Neredzīgo sporta savienības” (LNSS) komandas pārstāvis Deniss Ovsjaņņikovs izcīnīja bronzas godalgu starptautiskajās Pajulahti spēlēs (Pajulahti Games) Somijā. Jau ziņots, ka LNSS pārstāvji piedalījās Ziemeļvalstu plašākajā neredzīgo un vājredzīgo sporta forumā, kur startēja šoudauna sacensībās, konkurējot ar Eiropas un pasaules spēcīgākajiem sportistiem no 11 valstīm.

“Dramatiskāko cīņu Deniss aizvadīja pusfinālā, sacenšoties ar Vācijas pārstāvi Tādi Rozenfeldu (Thade Rosenfeldt), kur abi spēkojās piecu setu cīņā. Tādem izdevās uzveikt mūsu Denisu un noslēgumā izcīnīt arī sacensību zelta godalgu – tādēļ droši varam teikt, ka Deniss ar savu startu Pajulahti parādīja vislabāko sniegumu,” stāsta Imants Elstiņš LNSS prezidents.

Trijās sacensību dienās LNSS sportists aizvadīja astoņus sacensību mačus, no kuriem sešos pārliecinoši uzvarēja.

“Vācijas sportists bija Denisa pretinieks arī turnīrā Francijā, kurā LNSS komanda piedalījās pagājušajā gadā. Jāatzīst, ka toreiz Tāde uzvarēja pārliecinošāk un ar katru savstarpējo maču Deniss kāpina savu pretestību pret šo spēcīgo šoudauna atlētu, kas Pajulahti spēles noslēdza ar astoņām uzvarām astoņos mačos,” skaidro LNSS ģenerālsekretārs Uģis Skuja, kurš kā delegācijas vadītājs pavadīja Rīgas šoudaunistu komandu.

Ar mainīgām sekmēm savus startu aizvadīja citi Latvijas sportisti – Indulis Bumbieris, noslēgumā ierindojās 31. vietā, bet dāmu konkurencē startējošā Linda Bumbiere noslēdza turnīru 16. vietā. Pajulahti Games šoudauna uzvarētāji kopvērtējumā vīru konkurencē – Vācijas pārstāvis Tāde Rozenfelds, otrajā vietā Vladimirs Poļakovs no Krievijas federācijas un trešajā vietā Deniss Ovsjaņņikovs no Latvijas. Dāmu konkurencē uzvarēja Hanna Vilmi no Somijas, sudraba godalgu izcīnija viņas tautiete Jāna Pesari, bet bronzas godalga aizceļo uz Itāliju pie Petras Folino.

LNSS pārstāvju, Rīgas sportistu, dalību šajās sacensībās atbalstīja Rīgas dome – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.