Pulcējam vienkopus aktīvus, sportiskus cilvēkus ar redzes traucējumiem Latvijā

Denisa un trenera komentāri par sacensībām Francijā

Denisa Ovsjaņņikova komentārs pēc atgriešanās no sacensībām:

“Ieguvu jaunu pieredzi gan spēlējot pret spēlētajiem, ar kuriem biju ticies agrāk, gan pret tiem, kuri nākuši klāt. Bija spēlētāji, kuri nevarēja ierasties Covid-19 dēļ, jo nebija potējušies. Viņu vietā startēja šoudaunisti no ārpus stiprāko Top12.

Pirmo reizi biju Francijā. Nācās spēlēt uz jauniem šoudauna galdiem. Protams, cita pieredze, man patīk izmēģināt jaunus galdus, atšķirīga spēles tehnika bija jāizmanto – ja bumbiņa nekrīt iekšā, tad bija jāmeklē un jāmēģina kaut kas cits.

Esmu pārsteigts, ka tiesneši tiesāja diezgan nolaidīgi, bet arī to varēja saprast, jo pandēmijas dēļ notiek maz turnīru. Tas nozīmē, ka ir grūti tiesāt kvalitatīvi – arī tiesnešiem trūkst prakses. Ātrums, spēlējot šādā turnīrā, ir ļoti liels, un tas prasa diezgan lielu koncentrēšanos.

Kopumā ar turnīra organizatoru darbu esmu apmierināts! Labi viss tika organizēts – sagaidīšana, naktsmītnes un ēdināšana.

Bet sevī esmu nedaudz vīlies – ar rezultātu neesmu apmierināts. Zinu, ka varēju labāk. Kā jau sacensībās mēdz notikt, ir dažādi pārsteigumu momenti, un tā tas ir ne tikai šoudaunā, arī citos sporta veidos. Esmu pozitīvi noskaņots un padoties netaisos. Vēl jau visiem parādīšu, “kur vēži dzīvo”!”

Trenera Imanta Elstiņa komentārs:

“Kopumā Denisa startu vērtēju atzinīgi, nospēlēja viņš tiešām labi, psiholoģiski sacensībām viņš bija gatavs. Par pirmo vietu varbūt īsti nē, bet par vietu trijniekā viennozīmīgi varēja cīnīties. Dienā tika aizvadītas sešas piecu setu spēles, kas prasīja lielu slodzi, tad fiziskais nogurums ir pats par sevi saprotams. Ir nianses, pie kurām jāpiestrādā, bet tas nākamajiem mačiem.