Pulcējam vienkopus aktīvus, sportiskus cilvēkus ar redzes traucējumiem Latvijā

Šoudauna 2021 1. posms Liepājā

21. un 22. augustā Liepājā norisinājās šī gada 1. LNSS posms šoudaunā.

Diemžēl 1. līgā dažādu iemeslu dēļ šajā posmā startēja tikai 9 no iespējamiem 12 dalībniekiem. Grupu turnīru bez zaudējumiem noslēdza Deniss Ovsjaņņikovs un Juris Strazdiņš, kuram izdevās uzvarēt citu favorītu Raimondu Briežkalnu. Tas nozīmēja, ka šoreiz izpaliks jau pēdējā laikā ierastais fināls Deniss pret Raimondu. Vēl uzteicams šoreiz bija Ivara Starka sniegums, kuram finišā 5. vieta.

Līdz pusfinālam tika arī Imants Elstiņš un Andis Briģis, kur pārāks bija Imants. Deniss tikmēr 4 setos pārspēja Raimondu. Cīņā par 3. vietu Raimonds pārspēja Andi. 1. līgas finālā pagaidām gājienu uz uzvaru takas izdevās nosargāt Denisam, kurš stabili 3 setos pārspēja Imantu.

Runājot par 2. līgu šajā posmā startēja 14 dalībnieki. Līdz pusfināliem tika Linda Bumbiere un Aigija Tērauda, kur 5 setu cīņā pārāka bija Linda. Tāpat Georgijs Muravjovs pārspēja Viktoriju Dukaļsku. Spēlē par trešo vietu Aigija uzvarēja Viktoriju. Tikmēr finālā lieliskā 5 setu spēlē Georgijs tomēr beigās izrādījās nedaudz veiksmīgāks pāŗspējot Lindu.

Ja nebūs aizliegts, tad oktobra otrajā pusē norisināsies otrais posms.

Artūrs Būda