Pulcējam vienkopus aktīvus, sportiskus cilvēkus ar redzes traucējumiem Latvijā

Šaha un dambretes sacensības 2021

Sveicināti jaunajā 2021. gada sporta sezonā! Ieilgusī piespiedu pauze sacensību rīkošanā ir noslēgusies un cerams, ka šogad varēsim novadīt visas plānotās aktivitātes. Kā pirmais šogad norisinājās dambretes turnīrs 31. jūlijā un Šaha turnīrs 1. augustā Rīgā, Braila ielā 8. Pasākumu noorganizējām sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrības Rehabilitācijas centra Rīgas filiāli.  Pasākumā piedalījās tikai vakcinēti un Covid-19 pārslimojuši dalībnieki. Tika nodrošināti minimālie nepieciešamie IAL.

Šā gada dambretes turnīrā piedalījās 15 dalībnieki, par vienu mazāk nekā pērn. Vislielākā pārstāvniecība bija biedrībai “Redzi Mani” ar 8 dalībniekiem, pa diviem pārstāvjiem deleģēja Strazdumuižas TO un Rīgas pilsētas TO. Pa vienam pārstāvim bija no Skolas, Rūjienas un Cēsīm. Tika nolemts izspēlēt 7 kārtas izmantojot Buholca vērtēšanas sistēmu. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šajā turnīrā līdz pašām tā beigām saglabājās intriga, jo līdz pat sestajai kārtai nebija skaidrs tā uzvarētājs. Varam atzīmēt dažus interesantus dueļu rezultātus – trešajā kārtā punktus uz pusēm dalīja Skolas pārstāvis Deniss Ovsjaņņikovs ar “Redzi Mani” pārstāvi Pēteri Jakovelu, savukārt piektajā kārtā pagājušā gada LNSS čempions Guntis Bringulis atzina Pētera Jakovela pārākumu. Sestā kārta izšķīra arī bronzas medaļas ieguvēju – Aldis Kalniņš kurš pārstāv Strazdumuižas TO zaudēja Pēterim Jakovelam līdz ar to finišēja ceturtajā vietā. Trešo vietu izcīnīja Skolas pārstāvis Deniss Ovsjaņņikovs nopelnot 5,5 punktus, otrajā vietā šogad palika Guntis Bringulis ar 6,0 punktiem, bet par šā gada uzvarētāju kļuva Pēteris Jakovels ar 6,5 punktiem.

Šaha turnīrs šogad bija pārstāvēts tikai ar četriem dalībniekiem. Tika izspēlētas trīs kārtas, jeb katrs ar katru. Šogad salīdzinot ar iepriekšējo nebija jāskaita punkti, vai jāveic citas manipulācijas lai noskaidrotu uzvarētāju. Ceturtajā vietā turnīru noslēdza Indulis Bumbieris bez izcīnītiem punktiem. Bronzas godalgu šogad nopelnīja Aleksandrs Lācis izcīnot 1,5 punktus, sudrabs vēl vienam Strazdumuižas TO pārstāvim Aldim Kalniņam ar 2 punktiem. Par čempionu kļuva “Redzi Mani” pārstāvis Guntis Bringulis ar nopelnītajiem 2,5 punktiem.

LNSS vēlreiz vēlas pateikties LNB RC Rīgas filiālei par atbalstu. Liels paldies tiem kuri piedalījās šajā pasākumā, veidojot patīkamu gaisotni un uzturot možu garu pēc tik ilga pārtraukuma. Turpinājumā gatavojamies nākamajam pārbaudījumam – jau 14. augustā tiekamies Zemgales Olimpiskā centra stadionā vieglatlētikas sacensībās.