Pulcējam vienkopus aktīvus, sportiskus cilvēkus ar redzes traucējumiem Latvijā

LNSS šoudauna 2. posms Liepājā

LNSS šoudauna 2. posms Liepājā

8.-9. augustā Liepājā norisinājās 2. šī gada posms LNSS čempionātā šoudaunā. 1. līgā šajā posmā startēja 11 sportisti, kamēr 2. līgā spēlētāju skaits sasniedza ciparu – 20.
Sacensības nelika vilties, jo gan 1. , gan otrajā līgā bija daudz līdzīgu spēļu ar interesantiem rezultātiem. Otrajā līgā Ceturtdaļfinālos Ziedonis Mazūrs, Linda Bumbiere un Artūrs Korjaks salīdzinoši viegli sasniedza pusfinālu, kamēr intriģējošākā spēle norisinājās strap Viktoriju Dukaļsku un Georgiju Muravjovu, kur vajadzēja visus 5 setus, lai noskaidrotu uzvarētāju. Tajā veiksmīgāka izrādījās Viktorija.
Pusfinālos Ziedonis un Artūrs nodrošināja jau iepriekšējā posmā redzēto finālu. Spēlē par trešo vietu šoreiz pārliecinoši labāka bija Linda, kura ar 3-0 uzvarēja Viktoriju.
Tikmēr otrās līgas fināls nelika vilties, jo pirmie 2 seti bija dramatisma pilni, kuros, pieredzējušais Ziedonis tomēr bija pārāks 11-9 12-8. Trešajā setā 12-5. Bet kas interesanti, neskatoties uz lielo konkurenci pirmais četrinieks bija identisks salīdzinot ar pirmo posmu.
Pirmajā līgā ceturtdaļfinālos Deniss Ovsjaņņikovs pārspēja Mārtiņu Alli 3-0, Juris Starzdiņš uzvarēja Aigaru Bušu 3-0, Imants Elstiņš uzvarēja 3-0 Andi Briģi, un visbeidzot Raimonds Briežkalns bija 3-0 pārāks pār Igoru Kudrinski.
Pusfinālos Deniss un Raimonds salīdzinoši viegli uzvarēju Juri un Imantu. Spēlē par trešo vietu Juris pārliecinošu pārspēja Imantu.
Tikmēr finālā atkal norisinājās Denisa un Raimonda duelis, kur šoreiz bija vajadzīgi visi 5 seti, lai noskaidrotu labāko. Spēles vidū Raimonds izskatījās labāks un likās, ka uzvara būs rokās, taču Denisam izdevās lauzt cīņas gaitu un nodrošināt kārtēju posmu uzvaru.
Vēl viena liela intriga pirms trešā un pēdējā posma šogad, kas paredzēts oktobrī, ir tas, kuri no 1. līgas dalībniekiem paliks reitinga pēdējās 2 vietās, kas nozīmēs noslīdēšanu uz otro līgu nākamgad